27-aastane Ibragim Todašev, keda nimetatakse Tsarnajevi tuttavaks ajast, kui nad tegelesid USA-s Bostonis võitluskunstidega, rääkis uurijatele, et Tsarnajev võttis osa kolme mehe mõrvast, kes leiti 2011. aasta septembris surnuks pussitatuna ühest korterist Massachusettsi osariigist Walthamist, vahendab Reuters.

USA meedia teatas varem, et üks ohvritest oli Tsarnajevi lähedane sõber ja võimud usuvad, et tapmised olid seotud narkootikumidega.

USA föderaalne juurdlusbüroo (FBI) on teatanud, et Todaševi lasi maha föderaalagent umbes kuu pärast Bostoni maratoni pommirünnakut, kui ta muutus äkki vägivaldseks küsitlemisel võimalike sidemete kohta Tsarnajeviga.

Värske paljastus Tsarnajevi kohta sisaldub 23-leheküljelises vastuväites Tamerlan Tsarnajevi noorema venna Džohhar Tsarnajevi advokaatide esildisele, milles nõutakse, et valitsus jagaks kaitseadvokaatidega uurimismaterjale, mis puudutavad Tamerlani.

Kaht tšetšeeni venda kahtlustatakse kahe kiirkeetjapommi lõhkamises 15. aprillil Bostoni maratoni finišis. Hukkus kolm ja viga sai 264 inimest.

Elusalt kätte saadud Džohhar end süüdi ei tunnista.

Noorema Tsarnajevi advokaadid on väitnud, et informatsioon tema vanema venna võimaliku osalemise kohta Walthami mõrvades võib olla kergendav asjaolu valitsuse kohtuasjas Džohhari vastu. Prokuratuur teatas aga, et kaitse taotletav materjalide avaldamine võib ohtu seada kolmikmõrva edasise uurimise.