Süüdimõistmise korral ootab 21-aastast Tsarnajevit, kellele on esitatud süüdistus 30 kuriteoepisoodis, eluaegne vanglakaristus või surmanuhtlus, vahendab BBC News.

Vandekohus alustab oma otsuse tegemist teisipäeval pärast mõlema poole viimaste argumentide ärakuulamist.

Kolm inimest, kelle hulgas oli kaheksa-aastane poiss, hukkus, kui 2013. aasta aprillis plahvatas kaks kiirkeetjapommi, mis olid täis naelu, kuullaagrikuule ja muid laiali lendavaid väikesi esemeid. Üle 260 inimese sai vigastada, paljud kaotasid jäsemeid. Vendade jälitamise käigus lasid nad maha ühe politseiniku.

Abiprokurör Aloke Chakravarty ütles, et Tsarnajev ründas maratoni, sest see oli päev, kui maailma tähelepanu on koondunud Bostonile.

„Ta tahtis seda riiki terroriseerida,“ ütles prokurör. „Süüalune arvas, et tema väärtused on tähtsamad, kui inimesed tema ümber. Ta tahtis äratada mudžaheedid, pühad sõdalased. Ta tahtis seda maad terroriseerida. Ta tahtis Ameerikat karistada selle eest, mida see teeb tema rahvale.“

Tsarnajev raputas kergelt pead, kui Chakravarty teda terroristiks nimetas.

Nagu oodata, rõhutasid kaitseadvokaadid oma väidet, et Tsarnajev tegutses oma vanema venna Tamerlani mõju all, kes rünnaku kavandas.

„Tamerlan ehitas pommid, Tamerlan mõrvas politseinik Collieri, Tamerlan juhtis ja Džohhar järgnes,“ ütles juhtiv advokaat Judy Clarke. „Me ei eita, et Džohhar osales sündmustes täielikult, aga ilma Tamerlanita poleks seda juhtunud.“

Clarke nimetas Tsarnajevit korduvalt teismeliseks ja lapseks.

Kui Tsarnajev süüdi mõistetakse, järgneb talle karistuse määramine ning vandekohus otsustab, kas ta hukatakse.