Kümmekond aastat USA-s elanud Ruslan Tsarni kirjeldas USA meediale, et pole olnud vennapoegade Džohhar ja Tamerlan Tsarnajeviga ühenduses paar-kolm aastat ning väljendas sügavat viha selle vastu, mida vennad väidetavalt teinud.

"Ta oli surma ära teeninud," kommenteeris Marylandi osariigis Montgomery külas elav Tsarni vanema pommirünnakus kahtlustatava venna, Tamerlan Tsarnajevi surma tulevahetuses politseiga. "Nad ei vääri elu sellel planeedil."

Koos noorema venna Džohhariga Cambridge Rindge & Latin keskkoolis käinud Eric Machado kommenteeris CNNile, et juhtunu tuli kõikidele noormehe tuttavatele šokina.

"Käisime koos väljas, pidutsesime, olime head keskkoolisõbrad," ütles ta. "Oleme kõik šokis. Me ei saa lihtsalt aru. Polnud mingisuguseid märke, et temalt võiks sellist käitumist oodata."

End vendade sõbrana kirjeldanud Ahdi Moro rääkis ajalehele Boston Herald, et Džohhar oli koolis vaikne, aga populaarne poiss. "Ta oli kooli kõige popim poiss. Ta oli väga kena. Ta oli samapalju ameeriklane kui meie kõik. Ta kasvas siin üles kui Cambridge'i poiss."

Tamerlani kirjeldas ta kui suurt ja karmi, meenutades, et kui esimesel koolipäeval üritasid kolm poissi temaga tüli norida, andis ta kõigile kolmele peksa.

"Nad olid vägivalla keskel üles kasvanud ega kartnud kunagi midagi," sõnas ta.