Reedel Venezuela ajutiseks presidendiks vannutatud Maduro teatas, et Caracas moodustab teadusliku komisjoni Chávezi tervise vastase väidetava rünnaku uurimiseks. Venezuela valitsus kahtlustab, et Chávezi „ajaloolised vaenlased“ tekitasid tal vähktõve, vahendab Argentina väljaanne Buenos Aires Herald.

„Meie vennad, nagu Maduro ja teised võimukandjad Venezuelas, viivad läbi põhjaliku uurimise, aga mina olen peaaegu kindel, et see oli Chávezi mürgitamine,“ ütles Morales La Pazis.

Morales hoiatas, et Impeeriumil on kõik instrumendid tegevuse planeerimiseks kapitalismivastaste valitsuste, riigijuhtide ja sotsiaalsete liikumiste kukutamiseks, ning tõmbas paralleeli palestiinlaste presidendi Yasser Arafati ja Lõuna-Ameerika vabastaja Simón Bolívari surmadega, mille mõlema puhul kahtlustatakse samuti mürgitamist.

Boliivia riigipea süüdistas Impeeriumi ka sisemiste või kahepoolsete konfliktide õhutamises, kui riigipöördekatsed ebaõnnestuvad, et õigustada ÜRO sõjalisi interventsioone, mis teenivad nende riikide huve, kes püüavad röövida teistelt loodusvarasid.