Muu hulgas tsiteerib ajakirjanik Vene kaitseministeeriumile lähedast allikat, kelle kinnitusel on Venemaa juba koostanud Balti riikide vallutamise plaanid, kuna need kuuluvad vaenulikku allianssi. „Allikas ütles, et Kreml võiks sõjaliselt sekkuda näiteks vene etnilise vähemuse kaitseks, kuigi selline stsenaarium on väga ebatõenäoline,“ öeldakse artiklis.

Endine Eesti kaitseväe juhataja Ants Laaneots ütles väljaandele, et NATO praegused kaitsekavad ei ole konflikti korral piisavad. Bloomberg märgib, et Balti riikide vägedel puudub märkimisväärne raskerelvastus ning võime õhus ja merel sõdida.

NATO laienemise ajal president George W. Bushi Vene-asjade nõunikuna töötanud Thomas Graham ütles väljaandele, et nii nagu NATO poleks suutnud kaitsta Lääne-Berliini, on vallutamise eest võimatu kaitsta ka Balti riike. „Aga kui Lääne-Berliin oleks langenud Nõukogude võimu kätte, oleks see tähendanud sõda NATO-ga,“ lisas Graham. „Teoreetiliselt peaks sama kehtima siis, kui venelased prooviksid Balti riike vallutada.“