Presidendi hinnangul võiks venitamine valitsuse moodustamisega tõsiselt ohustada tööd 2012. aasta riigieelarve kallal ning teiste tähtsate otsuste langetamisel, vahendab BNS.

Praegune võimuliidu mudel, mille moodustavad Ühtsus, rahvuslaste ühendus ja Zatlersi Reformipartei ning viimasest lahkunud saadikud, on ainus, mis annab praegu reaalse võimaluse valitsus kokku panna. Samal ajal ei sega see otsus parteide tegevust väljapakutud koalitsioonimudeli parendamiseks, usub Bērziņš.

„Potentsiaalse koalitsiooni teovõime esimeseks tõsiseks kontrolliks saab hääletus 2012. aasta riigieelarve üle, mis ei tohi muutuda eksperimendiks riigi kallal ning seada ohtu tema rahvusvaheliste kohustuste täitmist,“ toonitas president.

„Kuna kõik reformide ja õiguskorra koalitsiooni esindavad kolm osapoolt kinnitas oma täit vastutust tulevase valitsuse eest, koalitsiooni koosseisu ja isegi kuue Zatlersi Reformiparteist lahkunud saadiku eest, langetasin otsuse teha Valdis Dombrovskisele ettepanek valitsus moodustada,“ kinnitas ta.

Oma pressiteates osutab Bērziņš, et on endiselt veendunud, et riigi pikaajalise arengu huvide nimel tuleks moodustada võimalikult lai võimuliit, mis kindlustaks kõigi seimi valitud poliitiliste jõudude vastutuse riigis toimuva eest.