„Minust ei paista kandidaati saavat, seega ei saa ma ka painutada kongressi raame,“ tunnistas Sanders usutluses telekanalile C-SPAN. „Ma siiski usun, et saan kongressil kõnelda,“ avaldas ta lootust.

See on järjekordne märk, et 75-aastane Sanders ei pürgi enam demokraatide presidendikandidaadiks, kuid ei taha samas ka oma kampaaniat lõpetada, soovides mõjutada Clintoni platvormi. Ühtlasi lubas Sanders täna, et hääletab novembrikuistel valimistel Clintoni poolt.

„Donald Trumpi seljatamine ei saa olla meie ainus eesmärk,“ rõhutas Sanders. „Peame jätkama oma püüdlusi rohujuuretasandil, loomaks sellist Ameerikat, milleks teame, et suudame muunduda.“

Veel kuu algul rääkis Sanders, et hoolimata Clintoni edust usub ta võimalusse saada erakonna presidendikandidaadiks, avaldades lootust, et tal õnnestub veenda enda poolt hääletama veel mitmeid superdelegaate.

Clinton sai selle kuu algul kokku erakonna kandidaadiks saamiseks vajaliku arvu delegaate. Sanders kohtus seejärel oma nõunikega Washingtonis Clintoni ja president Obamaga, et arutada erakonna tulevikuvõimalusi üldvalimistel.

Sandersi kampaaniajuht Jeff Weaver ütles teisipäevase usutluse järel ajakirjanikele, et Sanders on siiski jätkuvalt presidendikandidaadi kandidaat.