Berlusconi advokaadid on peaministri vastu esitatud süüdistustele vastukaaluks küsitlenud 29 tunnistajat, kes räägivad hoopis teist juttu, vahendab Daily Telegraph.

Advokaadid andsid oma toimiku parlamendile üle teisipäeval vastusena Milano prokuröride 389-leheküljelisele toimikule. Prokurörid lisasid seepeale omakorda veel 227 lehekülge tunnistusi.

Berlusconi kinnitas kolmapäeval, et tuleb skandaalist terve nahaga välja. „Torm läheb üle, osalt prokuröride tohutute kuritarvituste pärast,” ütles Berlusconi.

Berlusconi kasuks tunnistanute hulgas on tema turvateenistuse töötajad, tema partei parlamendiliikmed, tema ihuarst ja füsioterapeut, Napoli laulja, kellega koos ta on välja andnud sentimentaalsete ballaadide plaadi, ja hulgaliselt showtüdrukuid.

Nad väidavad, et Berlusconi peod ei sisaldanud eneses midagi hullemat kui Berlusconi jalgpalliklubi AC Milani mängude vaatamist ning Coca Cola joomist koos mõõduka veini ja šampanjaga. Polnud mingit seksi, alaealisi tüdrukuid ega kindlasti mitte prostituute.

„Ta on inimene, kes on igaühe vastu väga lahke,” ütles 29-aastane Venezuela modell ja tõsielusarjast osavõtnu Aida Yespica, kes on enese sõnul tundnud Berlusconit vähemalt neli aastat. „Minu jaoks on ta isafiguur.” Niinimetatud bunga bunga tuba, maa-alune salong, kus tüdrukud olevat väidetavalt Berlusconile ja tema sõpradele riivatuid etendusi korraldanud, oli Yespica sõnul hoopis karaokeruum, kus söödi puuvilju.

Peaministrit kirjeldatakse galantse, külalislahke, aupakliku ja vastutustundlikuna. Tihti olevat ta vara magama läinud, sest oli väsinud pikkadest päevadest, mis olid täis askeldusi valitsusasjadega tegelemisel.

Ainuke nilbe asi kogu pidude juures oli lääge muusika, naljatas Lele Mora, kes on uurimise all Berlusconile prostituutide vahendamises kahtlustatuna.