Politsei teatel oli töötaja ainus isik, kes Berezovski Ascotis asuvas kodus viibis, kui laip avastati. Pole mingeid tõendeid selle kohta, et seal oleks olnud keegi kolmas, vahendab Sky News.

Kohale saabunud parameedik kuulutas Berezovski surnuks.

Politsei teatel andis parameedikul kaasas olnud isiklik elektrooniline dosimeeter (PED) majast lahkumisel häiret.

PED on kaasas kõigil parameedikutel radiaktiivse kiirguse mõõtmiseks. Pole selge, kuidas aparaat häiret andis või mis selle põhjus oli. Kiirabiteenistus teatas, et osa seadmetest on tundlikumad kui teised.

„Selle tulemusena paluti keemilise, bioloogilise, radioloogilise ja tuumaohutuse ametnikel kinnitada, et maja on ohutu ja seal võib tööd teha, mida nad ka tegid,“ teatas politsei. Eksperdid ei leidnud midagi, mille pärast muret tunda.

On teatatud, et Venemaa presidendi Vladimir Putini terav kriitik leiti pärast eneselt elu võtmist vannist, kuid seda pole kinnitatud.

Berezovski oli mõrvatud dissidendi Aleksandr Litvinenko sõber. Viimane suri 2006. aastal Londonis radioaktiivse polooniumi manustamise tagajärjel.

Berezovski advokaat Aleksandr Dobrovinski ütles Vene riiklikule telejaamale, et tema kontaktid Londonis teatasid, et Berezovski tappis enese.

„Berezovski on viimasel ajal olnud kohutavas seisundis. Ta oli võlgades. Ta tundis end hävitatuna. Ta oli sunnitud müüma oma maale ja muid asju,“ ütles Dobrovinski.

Arvatakse, et Berezovskile mõjus halvasti finantskriis. 2009. aastal hinnati tema varandust 450 miljonile naelale (528 miljonile eurole), kuid arvatakse, et ta kulutas sada miljonit naela 3,7 miljardi naela üle käinud kohtuprotsessile jalgpalliklubi Chelsea omaniku Roman Abramovitši vastu, mille ta kaotas.

Surma eelõhtul antud intervjuus ajakirjale Forbes Russia ütles Berezovski, et on kaotanud elu mõtte ja tahab Venemaale naasta. Ta rääkis, et on alahinnanud, kui tähtis Venemaa talle on ning ta tunneb end immigrandina Suurbritannias ebamugavalt. Ta tunnistas, et on olnud idealistlik demokraatia kehtestamise suhtes Venemaal ja läänes kehtiva demokraatia tüübi suhtes, ning tema vaated on muutunud.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles Venemaa riiklikule telekanalile, et Berezovski saatis hiljuti presidendile kirja, milles palus andestust ja teatas, et soovib Venemaale naasta.

Berezovski sõber Saša Nerozina ütles Sky Newsile, et ei pea surma kahtlaseks. „Pole midagi, mida kahtlustada, nii palju, kui mina aru saan. See on šokeeriv, kohutav uudis. See pole midagi, mida oleks võinud oodata. Ta oli täis elu ja armastust... Me ootasime, et ta elab meist kõigist kauem.“

Nerozina sõnul demoraliseeris Berezovski 2012. aastal õiguslik võitlus Abramovitšiga.

Berezovski lähedane kaaslane doktor Juri Felštinski ütles, et rääkis temaga hiljuti ning ta vaatas lootusrikkalt tulevikku ega tundunud enesetapumõtteid hauduvat.