On viiteid sellele, et kahel terrorismis kahtlustataval on sidemeid Osama Krayemiga, kes saatis enesetaputerrorist Khalid El Bakraoui Brüsseli Maalbeeki metroojaama. Krayem kandis samasugust seljakotti kui El Bakraoui, kuid tema kõndis uuesti välja, enne kui plahvatus aset leidis. Kuigi Krayem vahistati reedel, ei ole temalt teada saadud, kuhu ta seljakoti jättis, vahendab flaami ajaleht Het Laatste Nieuws.

Het Laatste Nieuwsi andmetel püüavad korrakaitsjad seljakoti asukohta nüüd välja selgitada vahistatud vendade kaudu.

Smaïli ja Ibrahimi seostatakse korteriga Brüsseli Etterbeeki linnaosas, kus toimus laupäeval suur politseiaktsioon. Korter oli väidetavalt terroristide turvapaik. Belgia föderaalprokuratuuri teatel korterist lõhkeaineid ega relvi ei leitud.

Vahistatud vendi kahtlustatakse terrorirühmituse tegevusest osavõtus, terroristlikes mõrvades ja terroristlike mõrvade katsetes toimepanija, kaasosalise või õhutajana.

Korrakaitsjad tunnevad endiselt tõsist muret leidmata seljakoti pärast. See võib olla täis lõhkeainet ning võib vibratsiooni või keskkonnamõjude toimel õhku lennata.

Islamiriigi terroristid valmistavad oma pommid TATP-st ehk atsetoonperoksiidist. Asjatundjate sõnul on see väga ebastabiilne aine. Väikseimgi kuumus, hõõrdumine, löök või staatiline elekter võivad TATP plahvatama panna. Sellel lõhkeainel on terroristide jaoks see eelis, et koostisosi on kerge kätte saada ehitusmaterjalide poodidest või apteekidest.