Ajalehe La Libre Belgique andmetel leidis kohtumine aset eelmisel nädalal ühes Brüsseli hotellis. Üks Liibüa diplomaatidest oli Brüsseli saatkonna teine mees. Kui suursaadik on siiani Gaddafile truuks jäänud, on diplomaat, kellega prints kohtus, avalikult režiimivastane, vahendab NOS.

Teine diplomaat, kes printsilt kutse sai, on Liibüa suursaadik ÜRO juures. Ta oli üks esimestest Liibüa diplomaatidest, kes Gaddafi hülgas.

Belgia poliitikud nimetavad printsi poliitilist initsiatiivi ennekuulmatuks, sest kuningas Albert ega riigi valitsus ei teadnud sellest midagi. „See on hull, hull, hull,” reageeris üks Belgia diplomaat. „Ta ei tea absoluutselt midagi sellest, millega ta tegeleb. Kas pidada seda heaks või mitte, Gaddafi jääb riigipeaks.”

Kohtumine leidis aset ajal, kui prints Laurent on juba tule all oma reisi pärast endisesse Belgia kolooniasse Kongosse. Prints reisis omal initsiatiivil.

Peaministri kohusetäitja Yves Leterme kavatseb nüüd sõnakuulmatu printsiga tõsiselt vestelda. Järgmise üleastumise puhul võidakse talle eraldatavat raha vähendada.

Parlamendi alamkoja küsimuste ja vastuste tunnil neljapäeva keskpäeval andis Leterme prints Laurent’i tegude kohta aru.