Elektrikatkestus tekitas Belgia lennuliikluses kaose. Kella 12-ks oli see mõjutanud 130 lendu, mis pidid Brüsseli lennuväljale saabuma või sealt lahkuma, teatas lennujaam Twitteris, vahendab ajaleht De Morgen.

Brüsseli lennujaama teatel tühistati 109 ja suunati ümber 25 lendu. Lende suunati Saksamaale, Prantusmaale või Hollandisse. Jutt käib sealjuures ainult Brüsseli lennuväljast.

Elektrikatkestuse põhjustas kolmapäeva hommikul võrgu ülepinge, teatas Belgocontrol. Lennujuhtide tegevus püütakse nii kiiresti kui võimalik osaliselt taastada.

„Lennuliiklus, mis oli täna hommikul lennuvälja vahetus läheduses, sai maanduda, pärast seda läksime me üle puhtale taevale,“ teatas Belgocontroli esindaja Dominique Dehaene. See tähendas kõigi madalamal kui 24 500 jalga lennanud lennukite eemaldamist Belgia õhuruumist, kuni probleem lahendatud saab. Kõrgemal lendavad lennukid on Eurocontroli juhtimisel.

Mujale suunatud lennukite reisijad tuuakse sõltuvalt lennufirmast muul moel Brüsselisse, näiteks bussiga, või peavad nad õhuruumi avamist ootama.

Brüsseli lennujaam soovitab ühendust võtta oma lennufirmaga, et rohkem informatsiooni saada.