Veteranajakirjanik John Simpson ütles tänasel maraton-pressikonverentsil Putinile otse, et Venemaa lennukite tiirutamine Euroopa kohal on sarnane külma sõja aegsele korraldusele, vahendab Ilta-Sanomat.

Putin tänas ajakirjanikku küsimuse eest ja kinnitas, et Venemaa ei ole agressiivne.

"Me ei trambi kellegi huvidel," ütles Putin. "Me tugineme selle asemel tugevamalt enda huvidele," lisas Venemaa riigipea.

Putin eitas ka, et Venemaa tekitab enda lendudega Euroopa kohal pingeid ning väitis, et selliseid strateegilisi lende alustasid nad peale 90ndate lõppu uuesti kaks-kolm aastat tagasi.

"Ameerika Ühendriigid on aga selle asemel jätkanud neid kogu aeg. Kes siin täpsemalt ärevust tekitab?," küsis Putin ning lisas, et USA-l on militaarjõude üle kogu maailmas ning et viimati toodi oma vägesid ka Ida-Euroopasse.

"Ja te süüdistate meid agressioonis!"

"Meil on vaid kaks baasi välismaal, Kõrgõzstanis ja Afganistani piiri lähedal Tadžikistanis. USA-l aga on baase üle kogu maailma ja keegi ei ole neile oponeerinud. Kes on agressiivne?," küsis Putin.

Venemaa riigipea võrdles samuti Venemaa ja USA sõjaväe kulutusi ja väitis, et Pentagoni eelarve on kümme korda suurem, kui Venemaa sõjaväele kulutatav summa.

Venemaa president Vladimir Putin andis täna oma traditsioonilise iga-aastase pressikonverentsi, mis on tema ametiaja kümnes. Pressikonverentsil küsiti oodatult mitmeid küsimusi, mis puudutasid Venemaa majandust ja rahvusvahelist olukorda.