BBC ajakirjanikud Natalia Antelava ja Abdujalil Abdurasulov läksid asja uurima ja paljastasid, et tegemist on propagandaga, vahendab Iltalehti.

Ajakirjanik põrkas probleemidega kokku kohe alguses. Mässuliste esindaja ei tahtnud juhtumi kohta mingeid üksikasju rääkida, sest tahtis väidetavalt pere privaatsust kaitsta.

„Mulle ei meeldi, et inimliku tragöödiaga mängitakse,“ ütles mässuliste esindaja Eduard Bassurin.

Antelava sõitis Petrovskisse kohalike elanike käest küsima. Paljud olid tüdruku saatusest meedia kaudu kuulnud. Keegi ei olnud aga väidetaval päeval mingit tulistamist märganud.

„Võibolla see juhtus kuskil mujal? Uudised leivivad kiiresti, me teaksime, kui see oleks siin juhtunud,“ ütles lehti riisunud naine.

Tüdrukust ei teatud midagi ka surnukuuris. Selle juht arvas, et tüdruk on võibolla viidud kuhugi mujale, aga tunnistas kohe seejärel, et mingit teist kohta ei ole.

Viimase kinnituse sai Antelava mässuliste korraldatud ringkäigul ajakirjandusele, milles osales palju Vene ajakirjanikke. Üks neist andis BBC küsimusele otsese vastuse.

„Teda ei ole olemas,“ vastas ajakirjanik vaikse häälega.

„Keda ei ole olemas?“ täpsustas Antelava.

„Tüdrukut,“ ütles ajakirjanik.

„Mida sa sellega mõtled, teie näitasite seda uudist?“ küsis Antelava.

„Me pidime seda näitama,“ tunnistas Vene ajakirjanik.

BBC teatas, et küsis allikat kolmelt Vene telekanalilt, mis seda uudist näitasid. NTV teatas, et allikaks on mässuliste ametlikud esindajad, kaks ülejäänut ei vastanud midagi.