Assad ütles Damaskuses antud intervjuus Associated Pressile, et USA eelmise nädala surmavad õhurünnakud Süüria vägede vastu olid tahtlikud, kuigi USA ametnikud väidavad, et need olid eksitus. Assadi sõnul puudub USA-l tahe ühendada jõud Venemaaga äärmuslaste vastu võitlemiseks.

Assad ütles, et ligi kuueaastases hävingus Süürias on süüdi ainuüksi tema vaenlased. Ta tunnistas küll mõningaid vigu, kuid eitas kindlalt oma vägede liigseid julmusi. Assadi sõnul sõda tõenäoliselt jätkub, sest tema vastaseid toetatakse väljastpoolt edasi.

„Kui on palju välistegureid, mida sa ei kontrolli, jääb see venima ja keegi selles maailmas ei suuda öelda, millal see sõda lõpeb,“ ütles Assad, kinnitades, et riigist põgenenud süürlased võiksid naasta mõne kuu jooksul, kui USA, Saudi Araabia, Türgi ja Katar lõpetaksid mässuliste toetamise.

USA administratsiooni kõrge ametniku sõnul ollakse USA-s väga suurel määral kindlad, et abikonvoid Aleppo lähedal ründasid venelaste juhitud lennukid.

Assad lükkas selle väite tagasi, öeldes, et mida iganes Ameerika ametnikud ütlevad, ei ole see usutav ja need on ainult valed.