USA-s Camp Davidis peetava tippkohtumise eel ennustati, et Iisrael on valmis loobuma kuni 92 protsendist 1967. aasta Lähis-Ida sõjas hõivatud maadest.

"Kui palestiinlased nõustuvad Iisraeli suveräniteediga Jeruusalemma üle, saavad nad 94,5 kuni 95 protsenti territooriumidest," ütles Barakile lähedalseisev ametiisik.

Üks kõrgem Palestiina ametnik aga tõrjus väidetava pakkumise, kinnitades, et Arafat ei nõustu ühegi lepinguga, mis ei anna palestiinlastele kontrolli araablastest elanikkonnaga Ida-Jeruusalemma üle.

Mõlemad pooled soovivad Jeruusalemma oma pealinnaks. Iisrael annekteeris Ida-Jeruusalemma varsti pärast selle vallutamist 1967. aastal.

Camp Davidi rahukõnelused USA presidendi Bill Clintoni eesistumisel kestavad alates 11. juulist. Clintoni sõnul tahaks ta kõnelused lõpetada kolmapäevaks, mil tal tuleb sõita Jaapanisse rühmituse G8 tippkohtumisele.

"Jeruusalemm on kõige võti," ütles Iisraeli ametnik, rõhutades, et nii Palestiina põgenike saatus, juudi asunduste tulevik kui Palestiina riigi piiride määramine sõltuvad mõlema poole jaoks püha linna staatusest.