USA superstaarid on seda meelt, et järgmiseks riigipeaks peaks saama mustanahaline Barack Obama, kirjutab Iltalehti. Tema poolt on näiteks näitlejad Robert de Niro, Halle Berry ja Tom Hanks, talkshow saatejuht Oprah Winfrey, muusikud Barbra Streisand ja Bruce Springsteen ning paljud teised kuulsused.

“Kui Hollywoodi tähed asuvad Obama selja taha, on nad kandidaadile head rahakogujad. Kui näiteks Streisand või Springsteen esineb valimiste tuluõhtul, voolab parteikassasse kõvasti raha,” selgitas Lõuna-Califormia ülikooli teadlane Sherry Bebitch Jeffe Reutersile.

Teisipäeval toimuski Los Angeleses Obama kampaaniagala, kus lauljana astus üles Seal. Galale sissepääsuks tuli lunastada umbes 1500- eurone pilet. Hollywoodi koorekiht kogunes Dorothy Chandler paviljoni ning õhtu tõi Obama kampaaniale lisaks üle kolme miljoni euro. Kohal olid muu hulgas sellised tähed nagu Samuel L. Jackson ja Dennis Quaid.

Režissöör Steven Spielberg kavandab Obama toetuseks aga juba järgmist üritust.

Kui Obama on saanud oma selja taha kuumad staarid, siis tema vastaskandidaat, vabariiklane John McCain peab leppima endiste kuumade nimedega — teda toetavad näitlejad Sylvester Stallone, Tom Selleck ja loomulikult Californian vabariiklasest kuberner Arnold Schwarzenegger.