Raamatus „Of Thee I Sing: A Letter To My Daughters” („Sinust ma laulan: kiri minu tütardele”) jutustatakse lood 13 tuntud inimesest USA ajaloos. Nende hulgas on riigi esimene president George Washington, pesapallitäht Jackie Robinson ja maalikunstnik Georgia O’Keeffe. Muid raamatus esinevaid isikuid hoitakse veel saladuses, vahendab Helsingin Sanomat.

„Raamatus ülistatakse iseloomujooni, mis ühendavad kõiki ameeriklasi: võimet püüelda oma unistuste poole ja kõndida oma teed mööda,” ütles kirjastuse Random House lastekirjanduse osakonna juhataja Chip Gibson.

Obama raamat on kirjastaja sõnul suunatus üle kolmeaastastele lastele. Raamatu on illustreerinud Loren Long, kes on varem illustreerinud teiste hulgas Madonna lasteraamatu. Obama raamatu kaanel on kujutatud presidendi tütred Sasha ja Malia ning nende koer Bo.

40-leheküljelise raamatu esimese trüki suurus on 500 000 eksemplari. President on teatanud, et annetab kogu raamatust saadava tulu fondile, mis jagab stipendiume langenud ja invaliidiks jäänud USA sõdurite lastele.