Lisaks kuuele terroristile hukkus pantvangidraamas kaks politseinikku. Kokku suri 20 pantvangi, kellest vähemalt osa tapeti ilmselt juba enne eriüksuslaste pealetungi algust.

20-st surnust kaks on USA-s õppivat Bangladeshi tudengit. Ülejäänud on välismaalased, kellest üheksa on Itaalia, seitse Jaapani, üks USA ja üks India kodanik. Üks itaallane on teadmata kadunud.

Sõjaväe teatel kasutati ohvrite vastu „brutaalselt“ külmrelva, ellujäänud tunnistajate väitel piinasid ja tapsid ründajad need pantvangid, kes ei osanud Koraani tsiteerida.

Holey Artisan Bakery asub Dhaka diplomaatide linnaosas

Vastutuse rünnaku eest võttis ISIS, kes postitas sotsiaalmeediasse ka viie väidetava ründajate pildid. Bangladeshi siseminister Asaduzzaman Khan eitas pühapäeval seost ISISega ja ütles, et ründajad kuulusid kohalikku islamistlikku rühmitusse. „Need olid rühmituse Jamaeytul Mujahdeen Bangladesh liikmed,“ ütles minister. „Neil puudub seos Islamiriigiga.“

Politsei teatel olid kõik ründajad Bangladeshi kodanikud ja viis neist olid varem tagaotsitavad. Uuringufirma SITE Intelligence Group märkis, et ISISe postitatud piltide juurde lisatud terroristide hüüdnimed viitavad nende Bangladeshi päritolule.