Tööminister Chalerm Yubumrung teatas, et eriolukord hakkab kehtima kolmapäeval ja kestab 60 päeva, vahendab Associated Press.

Eriolukord laiendab märgatavalt julgeolekujõudude volitusi korralduste andmiseks ja läbiotsimisteks ning inimeste arreteerimiseks kohtute ja parlamendi piiratud kontrolli juures.

Meeleavaldajad on nõudnud peaminister Yingluck Shinawatra tagasiastumist ja uue valitsuse ametisse nimetamist, et viia läbi reformid korruptsiooniga võitlemiseks. Yingluck on määranud valimised 2. veebruariks, kuid meeleavaldajad kinnitavad, et neid ei toimu.

Eriolukorra kehtestamine järgneb sagenevatele rünnakutele, milles valitsus ja meeleavaldajad süüdistavad vastastikku teineteist. Rahva hulka on visatud granaate ja inimesi on mööduvatest autodest tulistatud. Pühapäeval sai 28 inimest haavata, kui ühel Bangkoki ristmikul visati rahva hulka kaks granaati.

Veel ühes granaadirünnakus eelmisel reedel hukkus üks mees ja kümned said viga. Kummagi rünnaku eest pole kedagi arreteeritud.

Alates novembri algusest, kui meeleavaldused algasid, on hukkunud üheksa inimest ja saanud viga sajad. Sel kuul ähvardasid meeleavaldajad Bangkoki blokeerida, et valitsus ei saaks funktsioneerida.