Kaitseministri sõnul teevad Tai võimud kõik, et tabada võimsa terrorirünnaku korraldajad, kelle akti tõttu sai surma vähemalt 21 ja viga enam kui 120 inimest.

Erawani pühakoda on turistide seas populaarne vaatamisväärsus ja see asub kaubatänava lähedal viietärni hotelli kõrval, mistõttu on tõenäoline, et hukkunute seas on ka välismaalasi.

Bangkok taastub täna kohalike sõnul ühest riigi ajaloo suurimast terroriõudustest. Ükski äärmusrühmitus, kohalik ega välismaine, ei ole rünnakut omaks võtnud ja on ka raske öelda, kes võis piirkonda rünnata ja milline oli tema eesmärk.

Võimalikest potentsiaalsetest kahtlusalustest puudust ei ole – tegu võis olla kohalike poliitiliste jõudude vaenutegevuse või ka islamiäärmuslastega, kes võitlevad iseseisva riigi eest Tai lõunaosas, kus on aastate jooksul toimunud loendamatu arv pommiplahvatusi. Islamistide rünnak Bangkoki südames oleks aga oluline muutus nende senises taktikas.

Riikliku politseiülema Somyot Poompummuang kirjeldas Rajprasongi ristmikul plahvatanud seadeldist kui „torupommi“ ja ütles, et see oli paigaldatud hindu pühamusse. Ajakirjanduse teatel kasutas terrorist kolme kilogrammi lõhkeainet TNT.

„Kes iganes selle pommi paigaldas, on julm ja tahtis inimesi tappa. Paigaldada lõhkeseadeldis sellisesse kohta tähendab, et eesmärgiks on tappa palju inimesi,“ ütles Poompummuang.

BBC korrespondent Jonathan Head, kes oli üks esimesi sündmuskohale saabunud ajakirjanikke, kirjeldas uudisteagentuurile Reuters kohapeal valitsenud kaos, kirjeldades mööda tänavat laiali pillutud surnukehi. Uus-Meremaa parameedik, kes samuti juhtus akti toimumise ajal lähedal olema, kijrledas: „Kõikjal oli inimeste kehaosi. See oli kohutav.“