Meedikute sõnul lasti kokkupõrgete käigus maha politseinik ja 52-aastane demonstrant, vahendab BNS.

Vägivald puhkes, kui politsei asus meeleavaldajaid valitsushoonete juurest minema ajama. Kuulda oli tulistamist ja plahvatusi.

"Üks politseinik lasti maha ja neli sai vigastada," ütles politsei kindralleitnant Prawut Thavornsir. Ühe kannatanu seisund on tõsine, lisas ta.

Energeetikaministeeriumi juures peeti kinni ligi sada demonstranti, ütles rahvusliku julgeoleku nõukogu juht Paradorn Pattanatabut.

Kumminuiade ja kilpidega varustatud märulipolitseinikud paigutati ka peaminister Yingluck Shinawatra tööruumide juurde, kuhu protestijad olid reedel korraldatud politseioperatsiooni järel naasnud. Demonstrandid keeldusid täitmast politsei korraldust piirkonnast lahkuda.

Valitsusvastased on tõotanud vabastada riigi peaministri venna, 2006. aastal võimult tõugatud Thaksin Shinawatra mõjust. Nad nõuavad valitsusjuhi tagasiastumist ning ajutise mittevalitava rahvakogu moodustamist.

Tais on alates 2006. aasta riigipöördest olnud korduvalt rahutu. Ühiskondlik lõhe valitseb ühelt poolt eliidi, haritud keskklassi ja riigi lõunaosa elanike ning teisalt Thaksini võimubaasiks olevate ülejäänud maaelanike vahel.