Esialgu kavandati Aserbaidžaani torni kõrguseks 560 meetrit, kuid hiljem otsustati ehitada pilvelõhkuja kõrgusega 1050 meetrit. Plaani järgi tuleb hoonesse 185 korrust. Aserbaidžaani torn tahetakse kasutusele võtta 2018-2019. aastal, vahendab Läti Delfi.

Aserbaidžaani tornist saab osa suuremõõtmelisest projektist Kaspia mere saared (Khazar Islands), mis koosneb 41 erineva suurusega saarest kogupindalaga 3000 hektarit ja 19 mikrorajoonist 23 kilomeetri kaugusel Bakuust. Tehissaarestik hakkab enda alla võtma 24 ruutkilomeetrit ning selle pikkus on kaheksa ja laius kolm kilomeetrit.

Kaspia saartele ehitatakse linn, mis on mõeldud miljonile elanikule. Sinna tuleb 150 kooli, 50 lasteaeda ning haiglad, hulgaliselt kinosid, teatreid, restorane ja kaubanduskeskusi. Kokku kavatsetakse ehitada 30 miljonit ruutmeetrit pinda. 22 miljonit ruutmeetrit võtab enda alla elamispind, neli miljonit kaubandus- ja ärikeskused ja veel neli miljonit hotellid ja apartemendid. Ehitatakse 50 kilomeetri pikkune puiestee, millest saab kõige pikem maailmas. Saartele ehitatakse ka hipodroom, jahtklubi, vormel 1 ringrada, lennujaam ja ülikoolid.

Praegu käib neljast suurest saarest ühe rajamine ning sellele 6-7 elumaja ehitamine. Saarte ehitamisse tahetakse kaasata välisinvestorid. Projekti põhiosa läheb maksma 60 miljardit dollarit. 30 miljardit loodetakse saada välisinvesteeringutest ja 30 miljardit korterite müügist.

Esimesed elanikud võiksid sisse kolida aastatel 2013-2014. Enamik elumaju saartel tulevad 25-korruselised, mõnedele saartele ehitatakse aga 40-60-kordsed hooned. Hooned on mõeldud vastu pidama üheksapallisele maavärinale.