El-Hussein oli 22 aastat vana ja süüdi mõistetud kurjategija, kes vabastati vaid kaks nädalat tagasi vanglast, vahendab Aftonbladet Taani ajakirjandust.

22-aastane mees oli täna öösel Nørrebrol asuva maja juures, kui kaks politseinikku talle lähenesid. Mees avas karjudes korrakaitsjate pihta tule ning politsei tulistas vastu ja tappis mehe.

El-Hussein oli relvastatud kahe püstoliga ning tal olid seljas riided, mis sarnanesid kurjategija, kes samal ööl ründas ka sünagoogi omadele, rääkis politsei.

Mehe hilisemal korteri läbiotsimisel leiti veel relvi.

El-Hussein oli Taani väljaande Ekstrabladeti andmetel süüdi mõistetud vägivaldsete kuritegude eest. Ta oli politseile tuntud ka gängidega seotud juhtumite kaudu. Vaid 22-aastane mees vabastati vanglast kaks nädalat tagasi peale raske vägivallaga seotud kuriteo eest karistuse kandmist.

Taani meedia andmetel on juhtumitega seoses arreteeritud ka veel teisigi inimesi, kuid politsei neid vahistamisi ei kommenteeri.

Mehe sai politsei kätte aga tänu taksosõidule. Nimelt oli El-Hussein pärast laupäeva õhtupoolikul toime pandud tulistamist islamiteemalisel konverentsil põgenemise käigus kasutanud taksot, millega lasi end viia Nørrebrol asuvasse ridaelamusse.

Politsei suutis aga taksojuhi tabada ja seejärel videost näha, kuidas mees majja sisenes. Politsei hoidis majal silma peal ja kui kahtlusalune saabus varahommikul koju, siis üritati teda vahistada, kuid läks tulevahetuseks ja mees suri.

Taani politsei kinnitas pühapäeva hommikul, et öösel, natuke peale kella viite lasid korrakaitsjad Nørrebro jaama juures Kopenhaagenis maha ühe mehe. Politsei teatel oli tegemist eile konverentsil terrorirünnaku korraldanud mehega.

Enne tulistamist oli aga veel üks intsident. Nimelt kella 1 ajal öösel teatati laskudest Kopenhaageni sünagoogi läheduses. Üks mees, kes on väidetavalt kohalike juutide kogukonna liige, lasti samuti maha. Viga said ka kaks politseinikku.

Hiljem teatas politsei, et tapja oli sama mees, kes korraldas laupäeval rünnaku islamiteemalisele konverentsile.

Taani pealinnas Kopenhaagenis sai laupäeval üks tsiviilisik surma ja kolm politseinikku vigastada, kui terrorist avas tule avalikul arutelul islamismiusu murede ja sõnavabaduse üle.