Pildid avaldanud Belgradi ajaleht Blic märgib oma artiklis, et fotodest võib järeldada, et Karadžić jäi oma ilusast valgest habemest ilma veel Serbia vanglas enne saabumist Haagis asuvasse Scheveningeni erivanglasse.

63-aastane Bosnia serblaste endine juht peitis ennast üldsuse eest juba üle kümne aasta. Tänu oma kohevale juuksepahmakale ja habemele õnnestus maailma tagaotsitavamal serblasel end edukalt varjata, Serbias ringi liikuda ning külastada isegi välisriike.

Näiteks Austrias viibides õnnestus tal Viini politsei ära petta. Karadžić näitas kohvikus läbiotsimisel politseinikele Horvaatia passi, milles oli tema nimeks Petar Glumac, ja kinnitas, et on Viinis koolitusel.

Aastal 1999 varastas ta Dragan David Dabići identiteedi ning tal õnnestus sellele nimele isegi dokumendid hankida. Endine psühhiaater Karadžić pühendus alternatiivmeditsiinile ja tegi endale ühes Belgradi erakliinikus sellel alal nime.

Endine Bosnia Serblaste Vabariigi (Republika Srpska) liider Radovan Karadžić vahistati Serbia salapolitsei poolt 21. juuli hilisõhtul Belgradi magalarajoonis Novi Beograd. Mõningail andmeil tabati mees aga juba 18. juulil.

Karadžić toimetati Serbia justiitsministri heakskiidul lennukiga riigist välja ööl vastu kolmapäeva. Helikopter tõi ta Rotterdami lennuväljalt Haagis asuvasse Scheveningeni erivanglasse, kus ta astub Endise Jugoslaavia sõjakuritegusid uuriva rahvusvahelise tribunali (ICTY) ette.

Meest süüdistatakse seotuses 18 000 inimese mõrvaga, genotsiidis ja inimsusevastastes kuritegudes 1992-95 toimunud Bosnia sõja ajal.