Kohaliku politsei pressiesindaja Roland Scherscher ütles ajakirjanikele, et eriüksus avastas surnukeha pärast tule kustutamist väikeses keldris, kuhu pääses ligi ainult varjatud ukse kaudu, vahendab Associated Press.

Scherscheri sõnul oli surnukeha nii tugevalt põlenud, et isikut oli võimatu tuvastada, kuid politsei oletab, et see on tulistaja, kes ennast oma tallu barrikadeeris.

Politsei pidi pressiesindaja sõnul seinast läbi murdma, et keldrisse pääseda, sest kahtlusalune võis ennast peita iga nurga taga. Kahekorruselise maja ettevaatlik läbiotsimine võttis aega üle nelja tunni.

Surnukeha lõpliku tuvastamise ja surma põhjuse väljaselgitamisega tuleb oodata, kuni kohtumeditsiini eksperdid oma töö lõpetavad. Eeldatakse, et kahtlusalune ise süütas põlengu.

Relvastatud mees tappis ööl vastu teisipäeva kolm politseinikku ja parameediku ning barrikadeeris ennast seejärel talumajja Melki lähedal, umbes 65 kilomeetri kaugusel Viinist.

12-tunnise piiramise ajal tulistas mees aeg-ajalt raskelt relvastatud politseinike pihta. Politsei teatel tulistas mees viimase lasu umbes tund enne seda, kui politseinikud kolmes Austria armee soomukis maja juurde sõitsid. Maja piiras üle saja politseiniku.

Austria meedia teatel oli mees arvatav salakütt. Politsei andmetel oli tegemist transpordifirma 55-aastase omaniku Alois Huberiga.

Tapmised said alguse 24 tundi enne seda, kui kahtlusalune end barrikadeeris, kui politsei peatas mehe Viinist läänes metsavaheteel piirkonnas, kus on tihti ette tulnud salaküttimist.

Relvastatud mees põgenes autoga, kuid sõitis Annabergi linna lähedal kraavi ning tulistas seejärel ja haavas Austria politsei eriüksuse Cobra liiget politsei kontrollpunktis, rääkis Austria siseministeeriumi pressiesindaja Karl-Heinz Grundböck. Politseinik suri hiljem.

Kohale kiirustas kiirabiauto, kuid tulistaja tappis selle juhi, kui ta üritas haavatud politseinikule esmaabi anda. Samuti tulistas mees samas ka teist politseinikku, kelle elu Grundböcki sõnul ohus ei ole.

Seejärel tulistas mees surmavalt veel üht politseinikku teetõkke juures, enne kui ennast talumajja barrikadeeris.

Hiljem teisipäeval leiti veel üks kadunuks jäänud politseinik surnuna oma patrullautos talu lähedal, ütles Grundböck. Scherscheri sõnul tapeti politseinik ilmselt pärast seda, kui kahtlusalune oli kaaperdanud patrullauto ja politseiniku pantvangi võtnud.

Scherscher ei kinnitanud Austria meedia teateid, et politsei tulistas kahtlusalust kõhtu, enne kui ta talumajja varjus.

Alam-Austria liidumaa valitsus andis korralduse panna kõigile avalikele hoonetele ohvrite auks välja mustad leinalipud.