Briti ajaleht The Times kirjutab, et vandalismiaktis sai tõsiseid kahjustusi kokku umbes 90 hauda. Mõnedele neist oli joonistatud juudisümboolikat, muu hulgas ka Taaveti tähte (kuusnurk).

Kohaliku politseis arvatakse, aga, et laamendamine viidi läbi tähelepanu kõrvalejuhtimiseks ning selle taga on Austria paremäärmuslikud liikumised.

Ajaleht märgib, et intsident toimus nädalavahetusel, mil Austrias olid erakorralised valimised parlamendialamkotta Nationalrati, milledel saavutasid suurt edu rahvuslaste erakonnad, mida paljud euroliberaalid nimetavad paremäärmuslikeks.

Austria Vabaduspartei (FPÖ) ja Allianss Austria Tuleviku Eest (BZÖ) said kahepeale 56 kohta 183st, mis on 29 protsenti antud häältest. suure tõenäosusega moodustab üks nendest erakondadest koalitsioonivalitsuse.

Mõlemad erakonnad soovivad mošeede ehitamise keeldu, sest nendes nähakse Euroopa islamiseerumise poliitilist sümbolit. FPÖ liider Heinz-Christian Strache teatas vajadusest luua „Euroopa vennaskond“, mis seisaks vastu islami mõju suurenemisele kontinendil.