Streikide jadast räsitud kompanii teatas, et töösulg algab esmaspäeva õhtul, kuid lennukid jäävad maale juba alates laupäeval kella 9-st hommikul Eesti aja järgi, vahendab BNS.

"Piloodid, litsentseeritud insenerid ning pagasi-, maapealse teenistuse ja toitlustustöötajad on Quantase tegevuse jaoks vältimatud, sestap tingib lokaut kõigi Quantase lendude peatamise," öeldi lennukompanii avalduses.

Hetkel õhus olevad lennukid lõpetavad poolelioleva teekonna, aga ühtki uut siseriiklikku ega rahvusvahelist lendu ei toimu, lisas Quantas.

Pagasikäitlejate, inseneride ja pilootide kuudepikkused streigid on läinud kompaniile maksma 15 miljonit Austraalia dollarit (16 miljonit USA dollarit) nädalas, streigi kogumaksumus ulatub 68 miljoni Austraalia dollarini. Strekide tõttu on kannatanud 70.000 reisijat ja ära jäänud üle 600 lennu.

Ametiühingud protestivad palga- ja restruktureerimisplaanide vastu. Lendude peatamise otsus tuli järgmisel päeval pärast aastakoosolekut, kus ähvardati jätkata streike 2012. aasta keskpaigani.

Quantase äkkotsus puudutab 108 lennukit ja 22 lennujaama.