John Jairo Velasquez`i hingel arvatakse olevat vähemalt 3000 inimese elud, vahendab Washington Post. Mees ise on üles tunnistanud aga umbes 250 inimese mõrvad, mille ta pani toime kurikuulsa narkoparuni Pablo Escobari heaks.

Teiste seas on mees üles tunnistanud enda tüdruksõbra, presidendikandidaadi ja ühe kommertslennu kõigi reisijate ja meeskonna tapmise.

Nüüd on aga kurikuulsa Medellini kartelli heaks töid teinud palgamõrvar tingimisi vaba ning usaldatud politsei kaitse alla.

"Popeye", nagu Velasquez`it laiema avalikkuse ees tuntakse, lahkus Kolumbia range režiimiga vanglast teisipäeval. Selleks ajaks oli ta jõudnud kanda ära 22-aastat oma 30-aastasest karistusest, mis määrati talle 1989. aastal tema rolli eest presidendikandidaadi Luis Carlos Galan`i mõrvas. Tegemist oli ainukese mõrvaga, milles ta kunagi süüdi mõisteti.

80-ndatel mängis "Popeye" Kolumbia riigi ja narkoparunite omavahelises sõjas väidetavalt suurt rolli. Mees viis kartellide heaks läbi röövimisi, tapmisi ja pommitamisi. 1989. aastal oli ta seotud Avianca Airlines`i lennu pommitamisega, milles hukkusid kõik 107 pardal olnud inimest.

Väidetavalt tellis Velasquez ka omaenda tüdruksõbra tapmise, kes oli kunagi olnud ka narkoparuni ja mehe bossi Pablo Escobari tüdruksõber.

Mees ise väitis aga nüüd vanglast vabanedes, et on elus uue lehekülje pööranud.

"Ma tahan õpetada Kolumbia noortele, et nad ei pea müüma oma elusid Mercedes-Benz`i või iluduskuninganna pükste eest, nagu mina seda tegin. Loodan, et nad annavad mulle selle võimaluse," ütles mees Kolumbia pressile.

Vangis veedetud astate jooksul tegi mees väidetavalt politseiga tihedalt koostööd ning tema käitumine oli hea.

Aastaid tagasi tunnistas ta ka toona ametis olnud justiitsministri Alberto Santofimio vastu, kes oli väidetavalt Velasqueze vangi saatnud atentaadi aju. Santofimio mõistetigi lõpuks süüdi.

Velasquez on öelnud, et ta kardab vabanedes oma elu pärast, mistõttu viidi ta minema politseieskordi saatel ja väidetavalt mõnda turvamajja. 

Mehe sõnul on umbes 80 protsenti tõenäosus, et vabaduses ta tapetakse.