Venemaa toetab Süüria valitsusvägesid õhust, pommitades opositsiooni linnu Homsi põhjaosas, vahendab uudistekanal Raadio Vaba Euroopa.

Süüria inimõigusorganisatsioon, mis jälgib sõja kulgu, teatas, et Venemaa õhuvägi on asunud täna pommitama sihtmärke Talbisehi ja Teir Malla linnade ümbruses.

Organisatsiooni teatel toetab valitsusvägede operatsiooni ka Iraani toetusel tegutsev Liibanoni šiiitlik islamistlik organisatsioon Hezbollah.

Venemaa on viimastel päevadel veelgi intensiivistanud õhurünnakuid Süüriale, teatades mõne päeva eest, et on ainuüksi 24 tunni jooksul läbi viinud 88 õhuoperatsiooni.

Kuigi Moskva väidab, et õhurünnakute sihtmärgiks on terroriorganisatsioon Islamiriik, siis Lääne väitel pommitab Vene õhuvägi peamiselt president al—Assadi vastast opositsiooni, eesmärgiga kindlustada diktaatori selgatagune.

USA keeldus kolmapäeval vastuvõtmast Venemaa delegatsiooni peaminister Dmitri Medvedevi juhtimisel, mis kavatses arutada terrorismivastase võitluse koordineerimist Süürias.

Valge Maja pressiesindaja Josh Earnest nimetas eilsel pressikonverentsil Venemaa pakkumist „meeleheitlikuks“. Tema sõnul ei kavatse nad Venemaa esindajatega kohtuda enne, kui Moskva hakkab reaalselt panustama võitlusele Islamiriigi vastu.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov väljendas samal ajal pettumust, et Washington otsustas nende pakkumisest keelduda.