„Need numbrid koostati erinevate ministeeriumide, sealhulgas ökoloogia ja loodusvarade ministeeriumi, põgenike ja sunniviisiliste ümberasujate riikliku komitee ning majandusarengu ministeeriumi andmete põhjal,“ täpsustas Hasanov Lenta.ru vahendusel.

Veel selle aasta juulis kinnitas Aserbaidžaani asepeaminister Äli Hasanov, et okupatsioonikahjude suuruseks hinnatakse sada miljardit dollarit. Ta ütles, et Bakuu ei tee selle summa väljanõudmisel mingeid järeleandmisi.

Relvastatud konflikti tulemusel Armeeniaga Mägi-Karabahhi pärast kaotas Aserbaidžaan kontrolli selle territooriumi üle ning kas täielikult või osaliselt ka seitsme talle kuulunud rajooni üle. Piirkond kuulutas end 1991. aastal iseseisvaks. Aserbaidžaan üritas kaotatud territooriumi tagasi võita, kuid edutult. 1994. aastal kirjutasid Aserbaidžaan, Armeenia ja tunnustamata Mägi-Karabahhi vabariik Venemaa vahendusel alla relvarahule, mida on pidevalt rikutud.

Läbirääkimisel konflikti rahumeelseks lahendamiseks käivad siiamaani. Aserbaidžaan nõuab oma territoriaalse terviklikkuse säilitamist ja Armeenia kaitseb tunnustamata vabariigi huve.