Pence vastas ajalehe New York Times artiklile, mille järgi tegelevad mõned vabariiklased „varjukampaania“ käimapanemisega, millest president Donald Trump on kõrvale jäetud. Artiklis öeldakse, et mitmed Pence’i nõuandjad on juba erakonna rahastajatele mõista andnud, et Pence kavatseb kandideerida, kui Trump seda ei tee, vahendab Reuters.

Pence nimetas aga artiklit valeuudiseks ja ütles, et kogu tema meeskond on keskendunud Trumpi poliitika elluviimisele ja tema 2020. aastal tagasivalimise tagamisele.

„Väited selles artiklis on kategooriliselt valed ja esindavad just meedia viimase aja katset seda administratsiooni lõhestada,“ ütles Pence oma avalduses.

New York Times jäi aga enesele kindlaks. „Me oleme oma kajastuse täpsuses kindlad ja laseme lool enese eest rääkida,“ ütles New York Timesi pressiesindaja Danielle Rhoades Ha.

Pence’il on konservatiivsete poliitiliste ringkondadega head suhted ja ka mõnede Vabariikliku Partei suurtoetajatega, sealhulgas miljardäridest vendade Charles ja David Kochiga.

Venemaa väidetava valimistesse sekkumise juurdluse edenedes on Pence end Trumpist mõnevõrra distantseerinud Moskvale lähenemise parima viisi küsimuses.

Eelmisel nädalal toimunud reisil Euroopa idaossa mõistis Pence hukka Venemaa kohalolu Gruusias. Samuti ütles Pence, et suhted Venemaaga ei parane, kuni Moskva ei muuda oma suhtumist Ukrainasse ega loobu toetamast selliseid riike nagu Iraan, Süüria ja Põhja-Korea.

Trump aga kirjutas kongressi mõlemas kojas ülekaalukalt heaks kiidetud uute Venemaa-vastaste sanktsioonide seadusele alla vastumeelselt. Juurdlusi oma sidemete kohta Venemaaga nimetab Trump nõiajahiks.