"Asepeaminister ütles, et Gruusia ja Venemaa vaheline poliitiline dialoog omab suurt tähtsust, sest Gruusial ja Venemaal on regioonis objektiivselt palju ühiseid huve," teatas BNSi teatel Baramidze büroo.

Ühiste huvide hulgas nimetas Baramidze "majandussuhteid, energeetikat, võitlust rahvusvahelise terrorismi, organiseeritud kuritegevuse ja agressiivse separatismiga".

Baramidze esines selle avaldusega kohtumisel Thbilisis tegutsevate Abhaasia eksiilvalitsuse ja -parlamendi liikmetega.

Baramidze puudutas ka NATO-sse lõimumise teemat. Tema sõnu on alliansiga ühinemine Gruusiale tähtis, kuid peamine eesmärk olevat siiski riigi rahumeelne taasühendamine.

"NATO vihmavari tagab Gruusiale julgeoleku, rahuliku ja stabiilse arengu ning ühinemise. Kui Gruusia saab NATO liikmeks, mõistab Venemaa, et agressiivne vastasseis Gruusiaga ei anna talle soovitud tulemust, ning sellest tulenevalt valib ta Gruusia suhtes konstruktiivsema lähenemise," oletas Baramidze.

Ta tõi näiteks Balti riigid, avaldades arvamust, et "kui Venemaa nägi kõiki kolme riiki minemas NATO vihmavarju alla, oli ta sunnitud (olgugi vähese innuga, kuid siiski) seadma nendega sisse konstruktiivseid heanaaberlikke suhteid".