„Vaatamata sellele, et valitsus võttis vastu eraldi otsuse tee ehitamise kohta, vaatamata sellele, et selle vaatas üle meie kohtusüsteem ja võeti vastu otsused, räägivad meie inimesed, sealhulgas poliitiliste parteide esindajad valitsevast Ühtsest Venemaast kuni opositsioonini, ühiskondlikud organisatsioonid ja eksperdid, et see vajab täiendavat analüüsi,” ütles Medvedev Lenta.ru vahendusel.

Medvedev põhjendas oma otsust suure arvu pöördumistega tema poole. Valitsuse otsus Leningradi maantee teise trassi ehituse kohta peatatakse, mille järel toimub täiendav arutelu.

Uue Moskva-Peterburi maantee ehitus oleks pidanud algama selle aasta oktoobris. Selleks oleks tulnud maha raiuda suur hulk metsa. Kõigepealt protestisid tee-ehituse vastu keskkonnakaitsjad ja Himki elanikud, hiljem liitusid ka opositsiooniliikumiste esindajad ja inimõiguslased.

Keskkonnakaitsjad ehitasid Himki metsa barrikaadid, mis miilits ja tundmatud isikud maskides maha kiskusid. 22. augustil toimus Moskva Puškini väljakul kontsertmiiting „Me kõik elame Himki metsas”, mis tekitas laialdase vastukaja.

Neljapäeval pöördus Medvedevi poole ka võimupartei Ühtne Venemaa, mis palus tööd Himki metsas peatada. Seni oli valitsuspartei tee-ehitust toetanud ja selle vastased hukka mõistnud.

Venemaa peaminister Vladimir Putin ütles aga, et uue Moskva-Peterburi maantee ehitamine on vältimatu.