Mereröövlite esindaja vaidlustas uudisportaalis SomalilandPRESS Vene kaitseministeeriumi ametliku teate nagu tankeri kaaperdanud piraadid olevat relvitutena vabaks lastud.

Tema sõnul lasti mereröövlid hoopis vabastusoperatsiooni ajal lühikese maa pealt maha ning surnukehad saadeti paadiga avamerele. Kokku olevat sel moel tapetud vähemalt kümme inimest.

Piraat mõistis teravalt eriväelaste tegevuse hukka, nimetades seda kui rassismiilmingut ja konkreetset viha musta nahavärviga inimeste ja Aafrika vastu.

„See on uue Venemaa nägu," konstateeris piraatide esindaja ja ähvardas, et nüüdsest hakatakse neile vangi langenud venemaalastega samamoodi käituma.

„Meie inimesed ei tee kunagi pantvangidele liiga, me tahame lihtsalt panna lõppu võõrmaalaste kalapüügile meie vetes. Juhul, kui meie kalureid ei austata, siis meil ei jää muud üle, kui võtta pantvange ja nõuda selle eest hüvitist," selgitas mereröövlite ametlik esindaja.

Ka Venemaa merendusekspert, infosaidi Sovfracht omanik Mihhail Voitenko pidas algusest peale imelikuks, et somaallased nii lihtsalt vabaks lasti ja seda ei tehtud ajakirjanike juuresolekul.

„Piraadid pigem tapeti operatsiooni käigus - kas seda tehti ülepingutatult või ei, kuid see juhtus väga kahtlastel asjaoludel," kirjutas Voitenko, kelle sõnul on ka jutud vastava seadusandluse puudumisest umbluu, viidates hiljutisele Arctic Sea protsessile.