Agressiivselt meelestatud noored loopisid süütepudelitega ühte pangahoonet, mis süttis selle tagajärjel põlema. Praeguseks on kolm inimelu nõudnud tulekahju kustutatud. Alustati hoonesse tulevangi jäänud 20 inimese evakueerimist, teatab BBC.


Ajaleht Financial Times märgib, et mässajad loopisid ka teistesse kekslinna hoonetesse süütepudeleid ning piirkond on täis suitsu ja tolmu.


Seoses pogrommidega on Ateenas korra taastamiseks mobiliseeritud kõik linnas töötavad korravalvurid, kes olid juba eelnevalt kõrgendatud lahinguvalmidusse viidud. Politseinikud kasutavad neid kividega loopivate märatsejate rahustamiseks pisargaasi, teatab Agence France-Presse.


Rahutused toimuvad ka Kreeka suuruselt teises linnas Thessaloníkis, kus valdavalt noored mässajad on purustanud mitme kaupluse ja restorani vitriinid. Kas on ka kannatanuid, sellest ei teatata.  


Kolmapäevastele rahutustele eelnes hommikul alanud üleriiklik üldstreik valitsuse kärpekavade vastu. Ühistransport jäi seisma, laevad ei väljunud sadamatest ja lennukid ei tõusnud õhku. Samuti ei tööta riigiasutused, mitmed meditsiiniasutused ja muuseumid.