Miljonilinna võimude arvates oli linnaäärses pargis toimunud muusikaüritus amoraalne ning mitmeid sellel osalenuid süüdistati alkoholi tarbimises, tantsimises ja isegi „üksteise vere joomises".

Ajaleht Jam-e Jam tsiteerib Iraani Islamirevolutsiooni Valvurite kohalikku ülemat Abbas Hamidi, et kokku vahistati 104 amoraalsel peol osalenud inimest.

Rock-kontserdist tehti AFP teatel ka interneti vahendusel otseülekanne.

Iraanis on ka varem korduvalt salajaste rock-kontserdite külastajaid süüdistatud kuulumises satanistlikesse sektidesse.

„Satanistlikuks" on kuulutatud ka hard rocki ja heavy metali austajate stiilielemendid ning atribuutika, nagu riietusstiil - eriti naiste oma ja soengud, juustelõikused.

Sel moel võitlevad Iraani võimud lääne kultuuri mõjude vastu islamivabariigis.

Paljude reidide ajal on vahistatud mitte ainult kontsertide külastajaid vaid ka liibuvas riietuses naisi ja mehi ebatraditsioonilise, „läänepärase" nagu näiteks irokeesi, juustelõikusega mehi.

Samuti suletakse kauplusi ja juuksurisalonge, kus müüakse „satanistlike" kaupu ning osutatakse „satanistlike" teenuseid.

Kõik naised, ka välismaalased, peavad Iraanis kandma hidžabi (ka ḥijāb - traditsiooniline pearätt), keepi ja seelikut, mis pole põlvedest kõrgemal.

Keelatud on lääne muusika edastamine, samuti alkohol. Teada on juhtumeid, kus korduva alkoholijoobes olemise eest karistati süüdlasi surmanuhtlusega.

Üldse on Iraan surmanuhtluste arvu poolest maailmas teisel kohal pärast Hiina Rahvavabariiki. Eelmisel, 2008. aastal hukati Iraanis vähemalt 364 inimest, kellest kaheksa olid alaealised.