Linnukasvatajad usuvad, et toidu sisse sattunud klaasikillud on loomaaktivistide pikaajalise ning plaanitud sabotaaži tulemus, kirjutab Aamulehti.

"Meie arust on võimatu, et keegi suudab salaja siseneda tööstusettevõttesse ja lisada tootmisprotsessi ajal klaasikilde. Nii Rootsi kui Soome ettevõtted on ülimalt tugeva valve all," rääkis linnukasvatajate liidu tegevjuht Lea Lastikka.

Lastikka sõnul saab sellest järeldada vaid seda, et toiduettevõtete töötajate seas on loomaõiguslased. "Nad on võinud seal töötada juba mitu kuud. Äärmusrühmituste tegevus on visa ning hoolikalt läbi mõeldud."

Lastikka rõhutab, et see ei pruugi olla tõde, aga teisi variante klaasikilluloo selgitamiseks pole.

"Kanad viiakse tapaliinile elavana ning siis pole võimalik neisse klaasikilde sisse torkida. Samuti on ülimalt vähetõenäoline, et klaasitükid on kauba sisse pandud kauplustes. Siis oleks pakendid olnud katki ning tarbija oleks kohe seda märganud."

Nii Rootsis kui Soomes on viimasel ajal leitud kanaliha, hakkliha, vorsti ning purgi- ja valmistoidu seest klaasikilde, mille suurus kõigub mõnest millimeetrist sentimeetri-paarini.