Rahvusliku sekulaarse seltsi initsiatiiv on seotud ateistide kampaaniatega. Näiteks pandi Londoni bussidesse üles plakatid kirjaga „Tõenäoliselt pole jumalat olemas”, vahendab AFP.

Anglikaani kirik teatas, et nende seisukoht on oma liikmete nimekirjas parandusi mitte teha, sest ristimisest lahtiütlemine on isiku ja jumala vaheline asi.

Ristimisest lahtiütlemine on selle organiseerijate sõnul vastus kiriku suurenevale konservatiivsusele. Viimane näide selle kohta oli paavst Benedictus XVI avaldus, kus ta väitis, et kondoomide kasutamine ei ole lahendus aidsi vastu.

Ristimisest lahtiütlemise liikumine levib ka teistes riikides.

Hispaanias andis ülemkohus õiguse Valènciast pärit Manuel Blatile. Andmekaitseseaduse kohaselt võib märke tema kiriku liikmelisuse kohta kustutada.

Itaalia ratsionalistide ja agnostikute liit UAAR võitis kohtuvaidluse ristimisest lahtiütlemise lubamiseks 2002. aastal. Sekretär Raffaele Carcano sõnul on viimase nelja aasta jooksul vastava vormi täitnud 60 000 inimest.

Argentina sekulaarne liikumine korraldab kampaaniat „Kollektiivne ususttaganemine”, mis kasutab loosungit „Mitte minu nimel” (No en mi nombre).