Briti ajaleht The Daily Mail kirjutab, et Suurbritannia ministeeriumi Lõuna-Aasia osakonna juhile pandi süüks televiisorist näidatud Gaza sektoris Iisraeli vägede poolt läbiviidud operatsiooni kommenteerimist.

Lehe andmetel vaatas 47-aastane Laxton uudisreportaaži ja tegi velotrenažööril trenni. Tunnistajate sõnul ütles Laxton: „Neetud iisraellased, kuradi juudid!“ (Fucking Israelis, fucking Jews!). Spordisaalis olnud inimesed ütlesid, et mehe arvates tuleks Iisraeli sõdurid „maapinnalt minema pühkida“.

Spordiklubi juhtkond otsustas sellise „jultumuse“ peale kutsuda turvamehed ning tegi politseile avalduse. Laxtonile tuldi järgi ja mees vahistati, kuid hiljem ta vabastati kautsjoni vastu.

Maksimumkaristus, mis nüüd välisministeeriumi tippametnikku oodata võib on seitsmeaastane vabadusekaotus.

Väljaanne täpsustab, et intsident toimus London Business Schooli (ärikooli) spordiklubis Regent's Parkil juba 27. jaanuaril.

Ministeeriumi pressiteenistus teatas, et juhtunut on veel vara kommenteerida, sest politsei alles tegeleb asja uurimisega.

70 000 naelsterlingit (ligi 1,26 miljonit krooni) teeniv Laxton ise ütles väljaandele, et tema väljaütlemised ei olnud juudivaenulikku laadi, kuid ta ei vastanud küsimusele, kas need olid Iisraeli vastu suunatud.

Väljaande andmetel töötab mees endiselt oma kohal välisministeeriumis. Laxton vastutab mitte ainult briti poliitika eest Lõuna-Aasias, vaid ka juudi rahvusest välisministri David Milibandi pressikonverentside eest.

2000. aastal abiellus juute mitte armastav ametnik islamiusku oleva naisega. Varem oli ta Suurbritannia suursaadikuks Afganistanis.