Viimastel andmetel on hukkunud või kadunud üle 300 tuletõrjuja ning 85 politseinikku. Ka on hukkunud 266 kaaperdatud lennukite reisijat.

Praegu loevad kokku varisenud World Trade Centeris asunud firmad üle töötajaid, kellest tuhanded on kadunud ja tõenäoliselt viibisid WTC hoonetes, vahendab Äripäev Online. 1500 tänavatel viibinud inimest sai vigastada ning evakueeriti, kokku võib vigastatute arv ulatuda kümnete tuhandeteni.

Nelja kaaperdatud lennuki allakukkumisel sai surma kokku 266 inimest, kelle seas on reisijad ja lennukite meeskonnad.

Ametlikku ohvrite arvu ei ole veel avaldatud. New Yorgi linnapea Rudolph Giuliani sõnul on hukkunute hulk tohutu. Kolmapäeva hommikul jätkasid päästetöötajad kaksiktorni rusude kaevamist, et võimalikke ellujäänuid leida.

Rünnakus Pentagoni vastu võis hukkuda esialgsetel andmetel kuni 800 inimest, edastab ETA. Telekompanii ABC teatel esitas sellise sünge ennustuse kohalik päästeteenistuse juht, lähtudes kadunuks jäänud töötajate arvust. Pentagonis töötab üle 20 000 inimese.

News.ru allikate teatel andis vene välisluure eriesindaja teisipäeval CIAle üle mõned dokumendid, mille kohaselt kuulus terrorigruppi 25 inimest ja järgmiste aktsioonide ootel on valmis veel 400 meest, vahendab Äripäev Online. Vene luure väidab, et terroriaktide taga on Osama bin Ladeni organisatsioon, Usbekistani islamiliikumine ja Taleban.

USA Massachusettsi võimud identifitseerisid teisipäeval New Yorgi rünnakutes kahtlustatavatena viis araabia meest, vahendab BNS. Ühtlasi konfiskeerisid nad Logani rahvusvaheliselt lennuväljalt rendiauto, millest leiti araabiakeelseid lennukijuhtimise käsiraamatuid, ütles üks allikas ajalehele Boston Herald.

Kaks meestest olid vennad, kelle passid olid välja antud Araabia Ühendemiraatides, ütles tundmatuks jääda soovinud allikas Heraldile. Üks mees oli väljaõppinud piloot, lisati kolmapäeval ajalehe koduleheküljel.

Kolmapäeval aga väitis Pakistanis baseeruv, Kashmiris India võimu vastu võitlev islamistlik sissirühmitus, et on vastutav USA pihta suunatud terrorirünnakute eest.

Äärmusorganisatsioon Lashkar-i-Taiba teatas, et tema suitsiiditerroristid kaaperdasid lennukid, mis rammisid teisipäeva hommikul Maailma Kaubanduskeskust ja Pentagtoni, vahendab BNS.

Pentagoni tabanud lennuk kaaperdati vaid nugade abil. Informatsioon saadi lendurite vestluse lindistuselt, millest selgus, et terroristidel tõenäoliselt ei olnud tulirelva.

American Airlainsi Boeing 757 pardal viibis CNN-i kommentaator Barbara Olson, kes helistas lennukist kaks korda abikaasale. Too omakorda teatas kaaperdamisest kohe justiitsministeeriumile. Seal ei teatud asjast midagi ja lubati uurida.

Rünnakut eitavad nii islami terrorirühmitus Hamas kui Afganistani valitsev islamirühmitus Taleban. Taleban lükkas ka tagasi seni valdavana püsinud väited USA kardetuima terroristi Osama Bin Ladeni seotusest katastroofiga. Talebani hinnangul võib see olla mõne valitsuse töö.

Väärtusliku informatsiooni eest Bin Ladeni kohta on välja pandud viie miljoni dollari suurune auhind.

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) on saanud volitused otsida Floridas läbi kortereid ja kirjakaste seoses eile New Yorgis ja Washingtonis toimunud terroriaktidega, edastab ETA.

Läbiotsimisorderid põhinevad teisipäevastes terroriaktides hävinenud lennukite reisijate nimekirjadele.

Väidetavalt olid ühe lennuki mikrofonid pärast kaaperdamise algust lahti jäänud.

Teiste seas otsustasid BBC andmeil ajutiselt uksed sulgeda nii Ameerika aktsiabörs, New Yorgi aktsiabörs kui tehnoloogiabörs Nasdaq. Samuti ei avata Maailma Kaubanduskeskuse kokkuvarisenud hoone läheduses asunud toorainebörsi Nymex. Tehingud Nymexi ja NYSE kaudu on sealjuures peatatud määramata ajaks.

Katastroof New Yorgis põhjustas eile Euroopa peamistel aktsiaturgudel vabalanguse. Samal ajal langes dollari väärtus oluliselt nii euro, Jaapani jeeni kui Šveitsi frangi suhtes ning toornafta hind jõudis enne kauplemise katkestamist kerkida 2001. aasta kõrgeima tasemeni, 31 dollarini toornafta barreli eest.

Bloombergi edastatud telepildi kohaselt on eilsed terroriaktid tekitanud USAs paanika, mis on tühjendanud toidupoed, vahendab Äripäev Online.

Eesti elanikud saavad informatsiooni USAs viibivate lähedaste ja tuttavate kohta välisministeeriumi valvetelefonidel 6 317 600 ja 6 317 614.