California osariigi kriminaallaboris läbi viidud testid kinnitasid, et kolmapäeval leitud kahe suure luu DNA sobib Fossetti omaga, vahendab CNN.

Fossettit nähti viimati 2007. aasta 3. septembri hommikul, kui ta tõusis oma lennukiga õhku Nevada osariigis asuvast rantšost. Ta kavatses otsida paika, kus üritada püstitada kiirusrekord raketimootoriga autoga.

Eelmise nädala kolmapäeval leiti luud, Fossetti juhiluba, paar kingi ja 100-dollariline rahatäht. Viimatinimetatud esemed leiti alla kilomeetri kauguselt paigast, kus 1. oktoobril 3000 meetri kõrguselt mäestikust leiti Fossetti lennuki vrakk.

Kolmapäevase avastuse paik on umbes poole kilomeetri kaugusel kohast, kus üks matkaja leidis septembri lõpus Fossetti nimele välja antud lendurilitsentsi ja 1000 dollarit sularaha.

Juhiloal ja kingadel olid loomade närimisjäljed, mis tähendab, et loomad võisid surnukeha liigutada.

Fossett teenis oma varanduse finantsteenuste alal, kuid sai kuulsaks oma hulljulgete ettevõtmistega.

Fossett oli esimene inimene, kes sõitis 2002. aastal üksi kuumaõhupalliga ümber maakera ja kolm aastat hiljem sai temast esimene inimene, kes sõitis üksi ilma tankimata lennukiga ümber maakera. Ta püstitas rekordeid ka ümber maailma purjetamises ja murdmaasuusatamises.