64-aastane Austraalia kodanik dr Frederick Töben vahistati Saksamaa võimude palvel, kes süüdistavad teda „antisemiitlike ja/või revisionistlike” materjalide avaldamises aastatel 2000-2004, kirjutab The Times.

Kuigi holokausti eitamine ei ole Suurbritannias kuritegu, on see tõsine kuritegu Saksamaal ja dr Töbenit ootab viieaastane vanglakaristus.

Töben ütles kohtus, et „sakslased ajavad teda taga” ja väitis, et ta on „seadusliku tagakiusamise ohver”. „Saksamaal valitseb sellel teemal nõiajahi mentaliteet, Inglismaal see nii ei ole,” ütles dr Töben.

Dr Töben arreteeriti reisil Ameerikast Dubaisse. Süüdistaja Tina Whybraw’ sõnul süüdistatakse teda kuritegudes Austraalias, Saksamaal ja teistes riikides.

Saksamaal sündinud ajaloolane on holokausti eitava organisatsiooni, Adelaide’i instituudi looja ja direktor.

Oma veebilehel kirjutab ta: „Kui sa soovid hakata holokausti-shoah narratiivis kahtlema, pead olema valmis isiklikuks ohverduseks, abielu ja perekonna purunemiseks, karjääri kaotamiseks ja vangiminekuks.”

1999. aastal veetis dr Töben seitse kuud Saksa vanglas oodates kohut süüdistatuna vaenuõhutamises ja „surnute mälestuse solvamises”. Ta mõisteti süüdi ja kümneks kuuks vangi, kuid vabastati päev hiljem kautsjoni eest ja põgenes riigist.

Ka Austraalias ootab dr Töbenit vanglakaristus, sest ta ei kõrvaldanud materjale, mis „halvustasid juudi rahvast”.

Augustis eitas ta 28 süüdistust, milles väideti, et veebileht sisaldas „antisemitismi propageerivat” materjali, kus muuhulgas väideti, et Auschwitzi koonduslaagris ei olnud gaasikambreid ja „holokaust on maailma räpaseim verelaim”.

2006. aastal oli dr Töben teadlaste hulgas, kes osalesid konverentsil pealkirjaga „Ülevaade holokaustist: globaalne visioon”, mille korraldas Iraani president Mahmud Ahmadinejad. Dr Töben kirjeldas seal tõendeid gaasikambritest kui „puhta vihaga täidetud haiglase patoloogilise vaimu sünnitisi, mis on suunatud sakslaste ja kõige saksapärase vastu”.