President Chávezi arvates aitaks sõbralik embus panna lõppu nende vahelisele eelmise aasta novembrikuus Ibero-Ameerika tippkohtumisel toimunud konfliktile, kus solvunud tema majesteet käskis Chávezil „lõuad pidada” ja hiljem lahkus üldse saalist, teatab infoagentuur AFP.

Võimalus tema majesteeti Juan Carlost kallistada avaneb president Chávezil juba sel nädalal tema Hispaania visiidi käigus, mille käigus ta külastab ka kuninga residentsi Madridi Idalossi (Palacio de Oriente).

Venezuela president märkis muu hulgas, et ettepaneku Hispaania külastamiseks tuli Hispaania kuningas Juan Carlos I endalt. „Kuningas kutsus mind ise. Ja ma kallistaks teid hea meelega, Juan Carlos, kuid te peaksite teadma, et ma ei jää kunagi vait,” vahendab AFP Chávezi sõnu.

Lisaks märgib Venezuela riigipea, et ta on juba ammu „pööranud lehekülje” suhetes Hispaania monarhiga ja on juba ammu unustanud selle intsidendi.

Tüli Chávezi ja Juan Carlose vahel leidis aset 10. novembril 2007 Tšiili pealinnas Santiago de Chiles toimunud Ibero-Ameerika tippkohtumisel. Venezuela president katkestas seal korduvalt Hispaania peaminister José Luis Rodríguez Zapatero kõnet, et sõimata tema eelkäijat José María Aznari fašistiks, kes ei austa Venezuelat.

Suutmata Chávezi solvanguid välja kannatada käratas kuningas Juan Carlos Chávezi peale ja ütles hispaaniakeelses meedias juba hitiks saanud lause — „Kas sa ei võiks lõuad pidada!?” („¿Por qué no te callas?”).

Kuningas kutsub Chávezit korrale

value="http://www.youtube.com/v/X3Kzbo7tNLg">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/X3Kzbo7tNLg"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="420"
height="332">