Demokraadid süüdistasid McCaini poliitilises edasi-tagasi hüplemises ja Obama plaani omastamises, mille kohaselt tuleb Afganistani rohkem vägesid viia, vahendab agentuur AFP.

McCain vastas, et status quo Afganistanis ei ole vastuvõetav ja süüdistas oma rivaali selles, et too tahab sõja Iraagis kaotada.

„Senaator Obama tahab öelda, et me ei saa võita Afganistanis ilma kaotamata Iraagis,” ütles McCain vihjates Obama plaanile suurem osa USA vägedest 16 kuu jooksul Iraagist välja tuua ja saata kaks lisabrigaadi Afganistani.

„Tegelikult on tal asjast vale arusaam. See on just edukas surve Iraagis, mis näitab meile, kuidas saavutada edu Afganistanis. Õige strateegia ja õigete vägedega oleme me edukad nii Afganistanis kui Iraagis. Ma tean, kuidas sõdu võidetakse,” ütles McCain.

McCain toetas ka Pakistani aitamist nende võitluses äärmuslustega, kuid ründas Obama ähvardusi hakata ise Pakistani al-Qaida vastu võitlema, kui Islamabadi valitsus seda ei tee.

„Senaator Obama on rääkinud avalikult ühepoolse sõjalise tegevuse arendamisest Pakistanis,” ütles McCain. „Püüdes näida karm, on ta teinud neile, kelle toetust me kõige rohkem vajame, selle andmise raskemaks. Mina ei hoople ja mina tee tühje ähvardusi.”

„Aga saage ka sellest aru: kui mina olen ülemjuhataja, ei ole terroristidel kuhugi põgeneda ega kusagil ennast varjata,” teatas McCain.