„Me hakkasime koostama nimekirja ja hakkame tähelepanelikult tutvuma kandidatuuridega,” vahendab Associated Press eile McCaini poolt öeldut. Ta märkis, et tahab kiiremas korras teha oma lõppvaliku asepresidendi osas.

„Ma tahaks teha oma valiku enne kui Vabariikliku Partei kongress minu kandidatuuri lõplikult kinnitab, sest siis ma jõuan eksimuse või äraütlemise puhul endale valida uue asepresidendi kandidaadi ning tutvustada teda üldsusele,” lisas McCain.

McCain keeldus täpsustamast, kelle nimed saavad koostatavas asepresidendi kandidaatide nimekirjas olema. Politoloogide arvates on seal kõige suurema tõenäolisusega endine Arkansase kuberner Mike Huckabee, kes samuti kandideeris presidendiks, kuid loobus märtsi alguses valimisvõitlusest.

Samuti võib analüütikute sõnul saada McCaini paarimeheks Valges majas ka üks vabariiklikest kuberneridest - Tim Pawlenty Minnesotast, Charlie Crist Floridast, Haley Barbour Mississipist, Mark Sanford Lõuna-Carolinast või Jon Huntsman juunior Utahst.

John McCain on endale juba enne parteikongressi kogunud vajaliku häälte arvu ja kindlustanud valijameest toetuse. USA seaduste järgi peab presidendikandidaat osalema valimisvõitluse lõppfaasis koos oma võimaliku asepresidendiga.

Erinevalt vabariiklastest pole demokraatide leeris veel täit selgust, kes ametlikuks presidendikandidaadiks saab endine esimene leedi Hillary Clinton või Illinoisi senaator Barack Obama.