Euroopa, Venemaa ja USA tuleviku mõjutajad on noored ja entusiastlikud, kuid juba üllatavalt palju saavutanud. Nad on pälvinud meedia huvi, nad on esinenud konverentsidel või algatanud klubi, festivali või mittetulundusühingu, vahendab Briti nõukogu.

Tuleviku mõjutajad tegutsevad paljudes erinevates valdkondades (89 protsenti on tegev rohkem kui ühes valdkonnas samaaegselt) — paljud MTÜ-des töötavad inimesed on lisaks aktiivsed poliitikas, kõrghariduse sfääris ja meedias. Need inimesed on mitmekülgsed ja teadmisjanulised, nad suhtuvad oma töösse kirega, kuid on samas valmis andma oma panust laiemalt kogu ühiskonnale ning tervitavad kaasamist oma ametiala välistesse valdkondadesse.

Lisaks paljudele saavutustele ja heale haridusele (enam kui 90 protsendil on kõrgharidus) on neil inimestel ühiseid iseloomujooni, mida tavaliselt ei omistata kaasaja liidritele. Nad on väga optimistlikud, sotsiaalselt teadlikud ning neid innustab võimalus maailma paremaks muuta. Nad näevad endid pigem vastutustundlike, töökate ja teadmishimulistena kui lihtsalt õnne ja sarmikuse abil läbi löövate inimestena.

Umbes pooled vastajatest väitsid, et just keskkond ja kliimamuutus on see teema, mis on nende meelest maailma üks suurimaid valupunkte ja millega nad tahaksid tegeleda. Kolmandik väljendas oma soovi tegutseda inimõiguste tugevdamise vallas, sama palju oli neid, kes soovisid suurendada toetust kunstile, haridusele ja spordile ning töötada ühiskonna suurema sidususe nimel. Selgelt on esile tõusnud senisest suurem “pehmematest” väärtustest hoolimine — sotsiaalne tõrjutus, keskkond ja rassiline ebavõrdsus on küsimused, mille üle uuringu sihtgruppi kuulunud inimesed muret tundsid.

Uuringus osalenud inimeste eeskujude nimekirjas mõnda eraldiseisvat avalikku, poliitilist või religioosset figuuri ei leidunud. Kolmandik vastanutest mainis hoopis, et neid mõjutavad pigem nende tuttavad: pereliikmed, kolleegid ja õppejõud.

2007. aasta suvel korraldas Briti nõukogu uuringu järgmises 12 riigis: Poola, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, Serbia, Suurbritannia, Türgi, Ukraina, Ungari, USA ja Venemaa, et paremini mõista, mis on sellise dünaamilise inimgrupi liikumapanevaks jõuks ja millisena näevad nad oma rolli maailmas. 2012 inimese poolt täidetud online-küsimustikule eelnesid fookusgrupid, millesse valiti osalema 18–40-aastased erinevate Euroopa pealinnade esindajad. Briti nõukogu jaoks on saadud tulemused olulised, et nende noorte ja mõjukate inimestega tihedamat koostööd teha.