Laupäevane Iisraeli-Venemaa jalgpalli EM valikmäng on pilgeni väljamüüdud — ei aidanud selle vastu ka taevasse aetud pileti hind, vene fännid pole veel kõiki kohti välja ostnud, kuigi on juba kulutanud mängupiletitele üle miljoni dollari (10,7 miljonit krooni), teatab NEWSru Israel.

Iisraeli politsei teatas, et homme kell 20 (kohaliku aja järgi) algava kohtumise turvatase saab olema pretsedenditu. Staadioni ümbrusesse toodavad korrakaitsejõud on muljetavaldavad — 700 politseinikku ja erirühmade MAGAV ning YASAM võitlejat, lisaks veel 850 turvafirmade töötajat.

Mänguks saabub Tel-Avivi ligi 42 000 pealtvaatajat mahutavale Ramat Gani staadionile ka kolm Vene spordivägivallaga võitleva osakonna miilitsatöötajat.

Ajaleht Ha’aretz kirjutab, et homme õhtuks tugevdatakse Moskvas ja teistes suurimates linnades valvet juudiorganisatsioonide esinduste ja muude probleemse vähemusrahvusega seotud asutuste (sünagoogid, kultuurikeskused) ümbruses.

Ei välistata, et Vene koondise kaotuse puhul Iisraelile võivad raevunud fännid oma viha välja elada kohalike juudi sümbolite peal.

Homne Venemaa võit Iisraeli üle aga praktiliselt garanteeriks neile pääsu Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile.