MySpace.com on tuvastanud oma lehel registreerituna üle 29 000 seksuaalkurjategija konto, vahendab Guardian.

Seda on üle nelja korra rohkem kui firma kohta kaks kuud tagasi avalikustatud andmetes.

Andmed esitas USA Põhja-Carolina osariigi peaprokurör. Põhja-Carolina on üks mitmest osariigist, mille ametnikud on avaldanud Rupert Murdoch’s News Corp’i valduses olevale populaarsele suhtluskeskkonale survet , et see avaldaks andmed, kui palju registreerunud seksuaalkurjategijaid keskkonda kasutab ning avaldaks andmed ka nende elukohtade kohta.

MySpace hoidis esialgu informatsiooni tagasi, viidates USA föderaalseadustele, kuid hakkas informatsioni jagama maikuus pärast seda, kuid osariigid esitasid selleks seaduspärased nõuded.

Praeguseks on MySpace väitnud, et on kasutanud enda loodud andmebaasi umbes 7000 seksuaalkurjategija konto kustutamiseks. Kokku on internetikeskkonnal umbes 180 miljonit kasutajat.

„Ma olen täiesti rabatud ja õõvastuses, kuna number on kasvanud nii lühikese aja jooksul niivõrd hüppeliselt ilma mingisuguste selgituseta,” ütles Connecticuti peaprokurör Richard Blumenthal, kes on samuti avaldanud survet seksuaalkurjategijate andmete avalikustamiseks.

MySpace keeldus arve kommenteerimast, keskendudes selle asemel enda pingutusele keskkonna puhastmiseks. „Me oleme rahul, et oleme edukalt tuvastanud ja eemaldanud registreerunud seksuaalkurjategijad ning loodame, et ka teised sotsiaalse suhtlemise võimalust pakkuvad internetikeskkonnad järgivad meie eeskuju,” ütles MySpace’i turvaküsimuste eest vastutav Hemanshu Nigam.

Põhja-Carolina püüab läbi suruda osariigis seadust, mis nõuaks lastelt vanemate loa saamist, enne kui luuakse endale konto interneti suhtluskeskkonna ning nõuaks, et veebilehed tuvastaksid lapsevanemate identiteedi ja vanuse.

Sel nädalal mõisteti Virginias süüdi mees, kes oli röövinud ning agiteerinud kõlvatustele 14-aastase tüdruku, kellega oli loonud kontakti MySpace’is.

Internetifirmade ja privaatsusküsimuste kaitsjad astusid aga ette pandud piirangute vastu välja, öeldes, et väga laiad vanemate tuvastamise standardid oleksid konstitutsioonivastased, kuna takistavad sõnavabadust või osariikidevahelist äritegevust.