Kunagise marksismi-leninismi õppejõu Leonid Poljakovi kirjutatud manuaal on juba praegu leidnud laialdast tähelepanu, kusjuures vähegi iseseisvat mõtlemist omavad Vene ajaloolased on hinnangus ühesed — tegemist on väga ohtliku revisionistliku ajalookäsitluse ning valepatriotismi süstimisega ühiskonda, kirjutab riigikogu liige Marko Mihkelson oma
.

“Poljakovi kirjutatud käsiraamat on ehe näide sellest, millist äraspidist maailmavaadet Venemaal praegu evitakse ning mida uuele põlvkonnale õpetada soovitakse,” märgib Mihkelson.

“Demokraatlikust läänemaailmast, eriti aga Ameerika Ühendriikidest, püütakse järjekindlalt luua kuvandit kui Venemaa suurimatest ohustajatest. Väärtused, mis omased vabale maailmale, kuulutatakse pehkinuteks, ülistades samas Venemaa “suveräänset” demokraatiat. Ühendriikide ja läänemaailma soov olevat üksnes Venemaa lõhkumine ja energiaressursside üle kontrolli saavutamine.

Korratakse Putini mõtet, et Nõukogude Liidu lagunemine oli 20. sajandi suurim katastroof. Samas arvatakse, et Jossif Stalin oli Nõukogude perioodi suurim liider, kes pani aluse tööstusele ja viis riigi võidule Teises maailmasõjas. GULAGi ja terrorit põhjendatakse Stalini sooviga muuta riik tugevamaks. Ehk siis tapmine teeb tugevaks — hirmuäratav loogika.”